Kirjolohituotteet, Savustettu

Produkter

KIRJOLOHI produkter

  • Färsk regnbågslax
  • Färsk öringfilé
  • Gravad laxfilé, finns även i skivor
  • Kallrökt öringfilé, finns även i skivor
  • Varmrökt regnbågslax
  • Pepprad öringfilé
  • Rom från regnbågslax (fryst)
  • Massa av regnbågslax (fryst)

SIIKA

  • Kallrökt vitfiskfilé, skivad
  • Skivad vitfiskfilé med gravad salt
  • Färsk vitfisk hel eller filéad (kontrollera tillgänglighet)

ÖVRIGA FISKAR

  • Färsk hel och filéad atlantlax (maj-augusti)
  • Rökt abborre och filéer (kontrollera tillgänglighet)
Vilka produkter tillverkas av regnbågslax?

Produkter från regnbågslax Regnbågslax tillverkas av t.ex:

  • Färska produkter: hel fisk, filéer, strimlor

  • Rökt: kall och varm rökt fisk

  • Graavatut: gravad öring

  • Bildmaterial: biffar, dumplings, fisksoppor

  • Färdiga måltider: forell lasagne, pastarätter, soppor, ugnsrätter

  • Konserverad mat: konserverad öring, t.ex. öringpasta

Filéer av regnbågslax är ofta något ljusare i färgen och har fastare kött än atlantlax.

De är mycket lika i smaken, men regnbågslaxen är oftast inhemsk och ofta färskare i Finland.

  • Ja. Och varm- och kallrökt regnbågslax är helt redo att avnjutas som de är.

  • Passar på bröd, i en sallad eller serveras som den är.

  • Kallrökt: rökt vid låg temperatur (ca 20-30 °C), konsistensen liknar råvaran, med en förfinad smak.

  • Varmrökt: tillagad i rök vid högre temperatur (ca 80-100 °C), konsistensen är mogen och mjuk.

  • Håller sig i kylen 2-5 dagar i oöppnad förpackning.

  • När den öppnas är det värt att använda inom 2 dagar.

  • Det rekommenderas inte att frysa gravar - strukturen lider.