
Produkter
KIRJOLOHI produkter
- Färsk regnbågslax
 - Färsk öringfilé
 - Gravad laxfilé, finns även i skivor
 - Kallrökt öringfilé, finns även i skivor
 - Varmrökt regnbågslax
 - Pepprad öringfilé
 - Rom från regnbågslax (fryst)
 - Massa av regnbågslax (fryst)
 
SIIKA
- Kallrökt vitfiskfilé, skivad
 - Skivad vitfiskfilé med gravad salt
 - Färsk vitfisk hel eller filéad (kontrollera tillgänglighet)
 
ÖVRIGA FISKAR
- Färsk hel och filéad atlantlax (maj-augusti)
 - Rökt abborre och filéer (kontrollera tillgänglighet)
 
 Vilka produkter tillverkas av regnbågslax?
Produkter från regnbågslax Regnbågslax tillverkas av t.ex:
Färska produkter: hel fisk, filéer, strimlor
Rökt: kall och varm rökt fisk
Graavatut: gravad öring
Bildmaterial: biffar, dumplings, fisksoppor
Färdiga måltider: forell lasagne, pastarätter, soppor, ugnsrätter
Konserverad mat: konserverad öring, t.ex. öringpasta
 Hur skiljer sig en öringfilé från en laxfilé?
Filéer av regnbågslax är ofta något ljusare i färgen och har fastare kött än atlantlax.
De är mycket lika i smaken, men regnbågslaxen är oftast inhemsk och ofta färskare i Finland.
 Är rökt regnbåge redo att äta?
Ja. Och varm- och kallrökt regnbågslax är helt redo att avnjutas som de är.
Passar på bröd, i en sallad eller serveras som den är.
 Vad är skillnaden mellan kall och varm rökt lax?
Kallrökt: rökt vid låg temperatur (ca 20-30 °C), konsistensen liknar råvaran, med en förfinad smak.
Varmrökt: tillagad i rök vid högre temperatur (ca 80-100 °C), konsistensen är mogen och mjuk.
 Hur lagrar man gravadog lax?
Håller sig i kylen 2-5 dagar i oöppnad förpackning.
När den öppnas är det värt att använda inom 2 dagar.
Det rekommenderas inte att frysa gravar - strukturen lider.